Birka Cruises Buss

Buss till Birka Cruises – Avgår från flera orter

Vi kör Birka Buss anslutning Lidköping-Götene-Mariestad–Stockholm åt Birka Cruises. Birkabussarna är fullutrustade turistbussar med bl a toalett, trådlöst internet mm. Dessutom ordnar vi anslutningsresan för företag och andra grupper från samtliga våra anläggningar.

För mindre grupper, 1-9 personer, hänvisar vi till Birkas hemsida www.birka.se.

Birka Cruises är det enda rederiet på Östersjön som har ett genuint kryssningsfartyg som saknar bildäck – M/S Birka.

Fartygets samtliga hytter ligger dessutom ovanför vattenytan. Det är kundens upplevelse och resa som står i fokus, inte transporten från en destination till en annan. Resan börjar redan när man kliver på bussen och väl framme så finns mat och dryck att avnjuta i terminalen.

Väl ombord på Birka finns det många platser att välja på för en fördrink. Här finns den eleganta Seglarbaren för vin- och Champagnekännare, Pub Bryggaren för ölfantaster, Whiskybaren för smakprovnings- och cigarrlystna och Panorama Baren för den som värdesätter panoramautsikt. När hungern sätter in finns många alternativ som passar alla smaklökar. I À la carte restaurangen Compagniet serveras både en säsongsanpassade rätter komponerade och lagade från grunden av köksmästarna ombord.

Ett klassiskt svenskt Smörgåsbord serveras i Sjösalen under fem turer med sill, lax, skaldjur, kött och härliga efterrätter.

I Bakfickan Bistro serveras klassiska rätter som Fisk- och Skaldjursgryta, Ceasarsallad och Schnitzel. Här serveras även Skärgårdsburgaren, gjord på 100% rent kött från Skärgårdskött. I Lobbyn finns lättare rätter så som räksmörgås, sallader och fikabröd.

På Terrassen finns artificiella solar som ger +27 grader värme året om. Här finns en härlig pool, bastu, bar och solstolar under ett stort glastak. Sommartid öppnas taket upp och Terrassen hamnar under bar himmel högst upp på fartyget. I Panorama Spa går det att njuta av behandlingar eller koppla av i inomhus- eller utomhusjacuzzi med första parkett mot skärgården.

För de shoppingsugna finns Taxfree-butiken med viner, öl, whisky, champagne, parfymer, krämer, väskor och mycket mer till betydligt lägre priser än i land. De som vill fynda fina märkeskläder gör det i Quality Market. Kvällstid finns alltifrån nöjesvärdar till dansband, DJ:s och partyband. Allt för att kvällen ska kunna bli lång.

M/S Birka avgår 18.00 från Stadsgårdsterminalen i Stockholm varje kväll och återvänder 15:45 dagen efter.

Sommartid gör fartyget längre kryssningar under flera dygn till bland annat vackra Köpenhamn, mytomspunna Ösel och charmiga Visby.

Mer information på: www.birka.se